Prezentacija novog modela Škoda RAPIDAuto kuća Brijest, Gračanica

Gračanica, 09.03.2013. 

Auto kuća Brijest d.o.o. Gračanica, je u svom auto-salonu upriličila predstavljanje novog modela Škode „RAPID“. Riječ je o potpuno novom modelu koji je idealno pozicioniran između modela Fabia i Octavia. Ovom prilikom su prijatelji, kupci i radoznali sugrađani imali mogućnost upoznati se sa svim modelima automobilskog prozvođača Škoda i novo Škodino izdanje model RAPID, koji je ranije predstavljen na jednom od najpopularnijih auto-sajmova u Europi, sajmu u Parizu.

Škoda Rapid je zvanično stigla u BiH i dosljedno nastavlja s uvođenjem novih modela. Svega nekoliko mjeseci nakon uvođenja superminija - Škode Citigo predstavljen je I novi model Škoda -kompaktna limuzinu Škoda Rapid. Ovim modelom postavljena su nova mjerila u segmentu kompaktnih limuzina. Riječ je o prostranom, elegantnom i istovremeno pristupačnom automobilu za cijelu porodicu koji oduševljava pametnim rješenjima, najmodernijom tehnologijom i velikim stepenom ekonomičnosti. Rapid predstavlja savršenu dopunu palete modela u kompaktnom segmentu između Škode Fabije i Škode Octavije. Ukratko to je automobil koji omogućuje ugodnu, povoljnu i ekološki prihvatljivu mobilnost. ŠKODA Rapid ima vrhunski dizajn koji je elegantan, precizan i harmoničan. Sa nenadmašnim komforom, gotovo najvećim prtljažnim prostorom u klasi, bogatom standardnom opremom te najnovijom paletom benzinskih i dizelskih agregata model RAPID može postati jedno od najtraženijih vozila na BiH tržištu. Ono što definitivno oduševljava je i pristupačna cijena ovog modela koji u osnovnoj izvedbi stoji 20.115,00 KM do registracije.

Iako je predhodnu godinu obilježio dramatičan pad tržišta novih automobila, u 2012. godini Škoda BiH je ostala lider u prodaji novih putničkih automobila, gdje je više od decenije na liderskoj poziciji sa gotovo 20% tržišnog učešća. Najprodavaniji modeli su Fabia i Octavia. Dolaskom modela Rapid očekivanja su da će pomenuta pozicija biti dodatno učvršćena.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim cijenjenim gostima koji su uveličali ovaj događaj, te cijenjenim kupcima i klijentima

Za više informacija možete se obratiti u “Brijest” doo na tel. 035 705 200 ili na brijest@bih.net.ba