Škoda objavila teaser koncepta Rapid Sport.Kompanija Škoda je najavila planove da predstavi koncept Rapid Sport na sajmu Wörthersee. Opisan kao posebno sportska verzija modela Rapid, verzija Sport je ofarbana u Corrida crvenu i Steel sivu boju, a dobila je i 19-inčne točkove od legura.

Tu je i prednji spojler, redizajnirani pragovi i masivni stražnji branik. Škoda Rapid Sport će imati dvostruki izduvni sistem i brojne detalje o karbonskih vlakana.

Ono što je Škoda učinila, uzela je novi Rapid i od njega stvorila opaki sportski primjerak ukrašen dominantnim aerodinamičkim elementima, sportskim ispuhom, 19-colnim naplatcima i dvobojnim lakom. Ista ta filozofija primijenjena je i kod dotjerivanja unutrašnjosti ovog koncepta koji je dobio sportska Recaro sjedala, sportski upravljač i ambijentalno osvjetljenje.

Svi oni koji su možda ostali mlaki na skice koje smo do sada objavili pogledom na dostupne fotografije promijenit će mišljenje i poželjeti ovaj automobil vidjeti na cesti. Škoda za sada nema u planu raditi RS verziju Rapida pogotovo kada uskoro lansira takvu inačicu nove Octavije. Ako se jednom i odluči na taj potez za očekivati je da s ove studije “otpadnu” prenaglašeni difuzor i odzračnici na poklopcu motora, a ista sudbina bi vjerojatno zahvatila i kombinaciju laka i 19-colne naplatke.

Studija koju je Škoda izložila u Austriji prema prvim informacijama ispod poklopca motora krije 1.4-litreni motor koji obično pokreće Polo GTI. Za taj TSI znamo da barata sa 180 KS i 250 Nm okretnog momenta koji u kombinaciji sa sedam-stupanjskim DSG-om donose maksimalac od 229 km/h i sprint do stotke za 6.6 s.