Nova Škoda Octavia Combi dobila 4×4 pogon.Nova Octavia Combi premijeru je odradila u Ženevi, a češki brand sada je odlučio predstaviti i njenu 4×4 izvedenicu. Škoda se nada kako će nova Octavia Combi s pogonom na svim kotačima nastaviti tamo gdje je stao prošli model koji je samo lani činio 20% prodaje ovog modela. To bi mu trebao osigurati najnoviji 4×4 pogon s posljednjom generacijom Haldex kvačila koji su Česi u nju ugradili.

O Octaviji Combi dosada smo već sve saznali, a sada je došao red da isto učinimo i s njenom 4×4 izvedenicom. Dotjerani pogon na svim kotačima koji je dobila karavanska inačica ovog noviteta donio mu je inteligentu raspodjelu sile između obaju osovina i svih kotača. Kako to obično biva veći dio te snage prenosi se na prednje kotače, no kada je to potrebno okretni moment prebacuje se na stražnju osovinu s elektronskom blokadom diferencijala.

Što se tiče pogonskih motora Octavia Combi 4×4 bit će pokretana dvjema dizelašima i jednim benzincem. Uz 1.8-litreni benzinski motor sa 180 KS na sve kotače svoju snagu će slati i 1.6-litreni i 2.0-litreni TDI motori sa 105 i 150 konjskih snaga. I dok će dizelski motori upareni s klasičnim šest-stupanjskim ručnim mjenjačem baratati s potrošnjom od 4.5 do 4.9 litara na 100 km, 1.8-litreni TSI bit će uparen sa šest-stupanjskim DSG-om. Tako posložen model prosječno će trošiti 6.7 l/100 km te u atmosferu ispuštati 156 g CO2/km. Spomenuti benzinac Octaviju Combi 4×4 do stotke će dovoditi za 7.5 s uz maksimalnu brzinu od 227 km/h.