Proizvedeno 1,5 milijuna primjeraka Fabije druge generacijeDruga generacija omiljenog malog vozila uspješna od 2007. godine
›  Proizvodnja u Češkoj, Indiji, Rusiji i Kini
›  ŠKODA Fabia je s 3.253.817 prodanih primjeraka od 1999. godine najprodavaniji model Marke ŠKODA nakon Octavije

Mladá Boleslav, 20. Septembra 2013. – Mali auto, velik uspjeh: ŠKODA je upravo proizvela 1,5 milijuntu ŠKODA Fabiju druge generacije. Danas je u matičnoj tvornici Mladá Boleslav s trake sišlo jubilarno vozilo, Fabia 1,2 TDI. Trenutna generacija Fabije oduševljava kupce od 2007. godine na međunarodnim tržištima. ŠKODA Fabia slavila je svoju prodajnu premijeru 1999. godine. Malo vozilo ŠKODA Fabia prve i druge generacije je s 3.253.817 prodanih primjeraka diljem svijeta, najprodavaniji model češkog proizvođača automobila nakon ŠKODA Octavije prodane u 3.984.821 primjeraka.

„ŠKODA Fabia ima velik značaj za uspjeh marke ŠKODA“, kaže predsjednik uprave marke ŠKODA prof. dr. h.c. Winfried Vahland. „Proizvodnja 1,5 milijuna primjeraka od 2007. godine dokazuje izvanredni razvoj Fabije i pokazuje koliko su kupci oduševljeni trenutnom generacijom. U Europi i na ostalim međunarodnim tržištima Fabia je nakon naše Octavije najprodavaniji model marke i temelj našeg rasta“, kaže Vahland.

ŠKODA Fabia uvedena je na tržište 1999. godine kao treći novi model marke. Prva generacija proizvodila se osam godina, ukupno 1.788.063 primjeraka. Od 2007. godine na tržištu je druga generacija Fabije, najprije kao hatchback, a od 2008. godine i kao Combi. U razdoblju  od 1999. godine do kolovoza 2013. kupcima je isporučeno točno 3.253.817 primjeraka ŠKODA Fabije obje generacije.
ŠKODA Fabia je od svojeg lansiranja 1999. godine pravi predstavnik marke ŠKODA: velika ponuda prostora uz istovremeno kompaktne vanjske dimenzije, mnoštvo praktičnih rješenja i manja potrošnja. Tehnika dovedena do savršenstva i savršen omjer uloženog i dobivenog učinili su Fabiju jednim od najomiljenijih malih vozila svoje klase.

S četiri varijante i atraktivnim posebnim modelima ŠKODA Fabia oduševljava svojom velikom svestranošću. Na europskim tržištima model Fabia postoji kao hatchback, kao Combi, avanturistički model Fabia Scout i kao sportski model Fabia RS.

U pogledu motociklizma potrebno je naglasiti: ŠKODA Fabia je također temelj za jedno od najuspješnijih reli vozila proteklih godina: ŠKODA Fabiju Super 2000. S ovim reli vozilom češki proizvođač postigao je uspjehe na međunarodnim utrkama: tako je ŠKODA s modelom Fabia Super 2000 osvojila 2012. godine naslov za marku i vozača na reliju IRC, osvojila je Europsko prvenstvo u reliju, azijsko-pacifičko reli-prvenstvo (APRC) i šest nacionalnih reli-prvenstava. ŠKODA Fabia Super 2000 i ove godine postiže izuzetne rezultate na Europskom prvenstvu u reliju i na reliju APRC.