Superb Combi od sada i u "Outdoor verziji"Superb Combi od sada i u outdoor verziji. Izrazito praktični zaštitni elementi za laki teren.

Za modernizovani model ŠKODA Superb Combi sada je dostupan i outdoor paket. Dio ovog kompleta su elementi iz kolekcije Originalne dodatne opreme ŠKODA – robustni plastični štitnici oko cijelog vozila, modifikovani branici, ivice blatobrana i pragova, i drugi zaštitni elementi. Paket Outdoor moguće naručiti za sve kombinacije motora i mjenjača modela Superb Combi.

Sa paketom Outdoor modernizovani Superb Combi je dobro opremljen i za vožnju van saobraćajnica: markantni elementi predstavljaju zaštitu cijelog automobila. Naprijed i nazad su novi branici sa crnim zaštitnim elementima. Robusni plastični dijelovi prekrivaju pragove i ivice  blatobrana. Efektni dizajnerski potez su i srebrno lakirani dijelovi na najvidljivijim mjestima. Praktične su i bočne zaštitne lajsne na svim vratima i ivici petih vrata.

Paletu motora modela ŠKODA Superb Combi sa paketom Outdoor čini četiri benzinska i tri dizel motora. Ponuda pokriva spektar motora od osnovnog 1,4 TSI snage 92 kW do vrhunskog  3,6 FSI snage 191 kW. Paket Outdoor je takođe dostupan za sve motore  – osim za verziju ŠKODA Superb GreenLine. Automatski mjenjači su u verziji šestostepeni i sedmostepeni  DSG. Klijent može da bira između verzije sa pogonom na sva četiri točka ili na prednji točkovima. Osnovica tehnike pogona na sva četiri točka modela Superb Combi 4x4 je spojka Haldex četvrte generacije.

Paket Outdoor je atraktivna dodatna oprema za najveći automobil marke ŠKODA. Kompletno promenjena  ŠKODA Superb, koja na tržište predstavljena polovinom  2013 godine, privući će pažnju modernim dizajnom, manjom potrošnjom i novim tehničkim rešenjima. Najveći model marke u obje verzije karoserija potvrđuje sve prednosti već dvanaest godina : dovoljno mesta, izuzetna funkcionalnost, visok nivo komfora, vrhunska bezbednostt, najbolji odnos cijene i upotrebne vrijednosti i suverena elegancija.

ŠKODA Superb je od svog uvođenja na tržište 2001 godine sinonim najvećeg kvaliteta koji dolazi iz Češke republike. Sa naboljim modelom kompanija ŠKODA AUTO ulazi u segment srednje klase. Od samog početka ŠKODA Superb postavlja mjerila prostornosti i komfora. Dok je prva generacija modela Superb imala karakter klasičnog sedana sa stepenastim zadnjim dijelom i odvojenim prtljažnikom, nova generacija iz 2008. godine privlači novim načinima upotrebe. Zahvaljujući konceptu Twindoor moguće je peta vrata otvarati kompletno sa zadnjim staklom ili kao klasična peta vrata. Prema tome, vozilo spaja prednosti klasičnog sedana sa variabilnošću liftbeka. ŠKODA Superb Combi je na tržištu od 2009.godine.

ŠKODA Superb oduševljava klijente u Evropi isto kao u Kini, Rusiji i Indiji. Na cijelom svijetu do sada  ŠKODA je prodala približno 615.500 vozila ovog vrhunskog modela. U 2013.godini ŠKODA AUTO je prodala približno  94.500 vozila tipa  Superb.