Škoda CitiJet i Yeti Xtreme predstavljani u WörtherseeuKoncepti na kojima je Škoda radila posljednjih nekoliko mjeseci konačno su stigli u Austriju, Na jezeru Wörthersee svoje je mjesto zauzeo roadster CitiJet na kojem su radili Škodini pripravnici, kao i specijalna varijanta modela Yeti - Yeti Xtreme.

O Škodinim studijama CitiJet i Yeti Xtreme već smo pisali. Ovi koncepti nastali su isključivo kao eksponati za GTI susret u Austriji. Oni su ondje i izloženi ne bi li svi posjetitelji vidjeli u što se sve mogu transformirati Škodini automobili. Majušni Citigo tako je pretvoren u dvosjed bez krova koji pokreće isti onaj litreni trocilindraš sa 75 KS i 95 Nm okretnog momenta dok je za pokretanje konceptnog Yetija Xtreme zadužen 1.8-litreni TSI sa 150 PS 250 Nm okretnog momenta.

Yeti je za Wörthersee obukao rally opremu u obliku masivnijih branika i zaštite podvozja, off-road pneumatika, minimalistički sređene unutrašnjosti i prerađenog prtljažnika u koji su Česi smjestili rezervnu gumu i opremu za izvlačenje iz blata. Kako iz nekog razloga Škoda ne namjerava objaviti bolji set fotografija od ovih s kojima trenutno raspolažemo i one će biti dovoljne da oba koncepta vidimo u stvarnom stanju.