Red Dot Award - zbog ŠKODA Rapida Spaceback srca dizajnera kucaju brže› ŠKODA Rapid Spaceback: inovativno kompaktno vozilo dobiva nagradu ,Red Dot Award’ za kvalitetan dizajn proizvoda
› ŠKODA Octavia Combi RS primila priznanje ,Honourable Mention‘
› ŠKODA se veseli već sedmoj nagradi ,Red Dot‘

Za svoj izvanredan dizajn proizvoda ŠKODA Rapid Spaceback osvaja nagradu ,Red Dot‘, koja je poželjna diljem svijeta. Žiri sastavljen od priznatih stručnjaka dodjeljuje ovo priznanje svake godine u sklopu Red Dot Design Awarda, jedne od međunarodno najpoznatije nagrade za dizajn. I nova ŠKODA Octavia Combi RS oduševila je stručnjake svojim dizajnom, zbog čega je dobila priznanje ,Honourable Mention‘. Do danas je sedam serija modela marke ŠKODA uspjelo osvojiti ,Red Dot‘.

Uvjerljive proporcije, čisto oblikovane površine i oštre linije karakteriziraju vanjski dizajn novog ŠKODA Rapida Spaceback. U njemu se jasno odražava novi dizajn marke ŠKODA s njegovim jasnim, izražajnim i svježim oblicima. Na taj način Rapid Spaceback postaje dio tradicije zahtjevnog dizajna marke ŠKODA, koja traje više od sto godina. S ovim jakim genima marke glavni dizajner ŠKODE Jozef Kabaň i njegov tim danas postavljaju nove standarde u oblikovanju modernih automobila.

Moderna filozofija oblikovanja ovog proizvođača automobila, koju su kupci s oduševljenjem prihvatili, sada ponovno oduševljava članove žirija ugledne nagrade za dizajn Red Dot. ŠKODA Rapid Spaceback, kompaktni model s 5 vrata iz proizvodnje češke marke s tradicijom, izborio se među jakom konkurencijom te je od stručnjaka dobio nagradu ,Red Dot‘ za izvrsnu kvalitetu dizajna.

U sklopu nagrade Red Dot Design Award 2014. 40 međunarodnih stručnjaka za dizajn je detaljno pregledalo ŠKODA Rapid Spaceback i sve ostale proizvode koji su također sudjelovali u natjecanju. Osim kriterija, poput stupnja inovativnosti, funkcionalnosti, ergonomije i dugovječnosti, stručnjaci ocjenjuju i ekološku prihvatljivost te kvalitetu intuitivnog rukovanja. Ukupno je 1816 proizvođača, dizajnera i arhitekata iz 53 zemlje prijavilo 4815 koncepata.

Sa svojim blistavim uspjehom na natjecanju Red Dot Design Award 2014. ŠKODA Rapid Spaceback nastavlja nizati uspjehe limuzinske verzije Rapida, koja je prije godinu dana dobila poželjnu nagradu za dizajn. Ovaj rezultat pokazuje: skladan i harmoničan izgled serije kompaktnih vozila u jednakoj mjeri oduševljava i stručnjake i krajnje potrošače.

„Jako smo sretni što su naš rad i prepoznatljiv izgled modela marke ŠKODA tako dobro prihvaćeni. Nagrada ,Red Dot‘ potvrđuje naš napredak na području dizajna marke ŠKODA“, kaže glavni dizajner marke ŠKODA Jozef Kabaň. „ŠKODA Rapid Spaceback pokazuje da se zahtjevan dizajn smatra važnim te da se shvaća ozbiljno i u klasi kompaktnih vozila.“

Osim novog Rapida Spaceback članovi Red Dot žirija nagradili su i novu ŠKODA Octaviju Combi RS. Bezvremenski elegantan, kvalitetan sportski model dobio je počasno priznanje ,Honourable Mention‘ za posebno uspjela detaljna rješenja. Ovo priznanje ŠKODA Octavia Limuzina je uspjela dobiti već prošle godine.

Osim vanjskih važne su i unutarnje vrijednosti

Posebna prednost: nova ŠKODA Rapid Spaceback spaja svoj estetski dizajn s brojnim praktičnim prednostima. To seže od opsežne sigurnosne opreme preko ekonomičnih motora i izvanrednog omjera uloženog i dobivenog sve do njegove prostrane unutrašnjosti. Unatoč kompaktnoj izvedbi Rapid Spaceback nudi raznovrsne mogućnosti korištenja. Pored velike slobode kretanja – i u stražnjem dijelu vozila – prtljažnik nudi između 415 i 1380 litara. Na taj način se ova moderna varijanta s 5 vrata ubraja među najbolje u svojoj klasi.

ŠKODA je već sedmi put dobila nagradu za dizajn ,Red Dot‘. Kao prvi model češke marke s tradicijom uspješna Octavia Combi mogla se pohvaliti s poželjnim priznanjem za kvalitetu već 2006. godine. Godinu dana kasnije stručnjaci za dizajn su odlikovali svestrani ŠKODA Roomster, prije nego što je 2008. godine ŠKODA Fabia dobila nagradu ,Red Dot‘. 2010. godine proizvođač automobila iz Mlade Boleslave se razveselio dvostrukom uspjehu, kada se osim modela ŠKODA Yeti s natjecanja kao pobjednik vratio i model Superb Combi. Prošle godine ŠKODA Rapid je bio prvi model, koji je nagrađen za novi dizajn tvrtke s tradicijom.