O nama"Brijest" d.o.o. je porodična firma i počeci "Brijest" doo vezuju se za period 70-ih godina prošlog vijeka, odnosno poslom servisiranja vozila vlasnik Halid Hadžihasanović počeo se baviti još 1970.godine, prvobitno kao dodatna djelatnost, a kasnije i kao osnovna.

Prve radionice za popravku vozila bile su smještene na adresi Ritašići 28., gdje je društvo bilo registrovano kao Autoservis Hadžihasanović i brojalo je tri uposlena radnika.

Od 1996. godine društvo mijenja naziv u "Brijest" d.o.o., te proširuje obim poslovanja.

Septembra 1999. godine "Brijest" doo sa firmom ASA AUTO Sarajevo, kao generalnim Importerom vozila Škoda za BIH, potpisuje prvi Ugovor o prodaji i servisiranju vozila Škoda. Ubrzo nakon toga, a zbog povećanja broja Kupaca, prometa i mogućnosti počinje se sa izgradnjom novog prodajno-servisnog centra u industrijskoj zoni Gračanica (pored magistralnog puta Doboj-Tuzla).

U decembru 2003. godine prodata su prva vozila iz novog autosalona, a u ljeto 2004. sa prvobitne lokacije premješten je i autoservis, tako da "Brijest" d.o.o. od tog perioda radi u novom prodajno-servisnom centru koji je urađen po standardima Škoda.

U narednom periodu "Brijest" d.o.o. je doživio rast u svim segmentima, tako da je 2010. godine objekat i proširen, a od 2011. godine osposobljena i puštena u rad radionica za opravku karoserije vozila.

Danas firma Brijest d.o.o. broji 12 uposlenih, te se konstantno vrši edukacija, certificiranje i obrazovanje uposlenika.

Od strane ASA Auto doo, kao generalnog uvoznika vozila Škoda dodijeljena su nam priznanja:

- Za izvanredni angažman i aktivnost na implementaciji Škoda standarda u segmentu postprodaje u 2006. godini dodijeno je priznanje Fuadu Hadžihasanoviću - rukovodicu servisne službe.

- Priznanje servisu "Brijest" d.o.o. - SERVIS SA NAJVEĆIM DOPRINOSOM U ŠKODA MREŽI U BIH U 2009. godini

- BRIJEST je takođe osvojio nagradu "Servis sa najvećim doprinosom Škoda mreži u BIH za 2013. godinu"

Nastavak uspješne suradnje sa markom ŠKODA nastavio se i dolaskom novog importera za Škoda vozila u BiH - PORSCHE BIH tokom 2015. godine.

Svakodnevno radimo na poboljšanju kvaliteta naših usluga, a sve u cilju zadovoljstva naših klijenata i kupaca.