ŠKODA Fabia odlikovana nagradom ‚Red Dot Award’› Izvrsna: Prestižna nagrada 'Red Dot Award: Produktdesign' za novu Fabiju
› Internacionalno glasovanje: Žiri stručnjaka odao počast snažnom jeziku oblika Fabije
› ŠKODA Fabia: Odmjerene proporcije, emocionalna forma
› Uspjeh: Već osmo odličje Red Dot za ŠKODA

Mladá Boleslav - Visoko odličje za novu ŠKODA Fabiju: Potpuno novorazvijeni i iz osnova novoformirani mali automobil dobio prestižnu nagradu 'Red Dot Award' za svoj izvanredni dizajn. Nagradu 'Red Dot Award' svake godine dodjeljuje visokorangirani međunarodni žiri stručnjaka. S 4.928 podnesaka od 1.994 sudionika iz 56 zemalja samo u ovoj godini je 'Red Dot Award: Product Design' jedno od najvećih i internacionalno najzastupljenijih natjecanja proizvoda.
ŠKODA Fabia treće generacije je već šesti  ŠKODA model ovjenčan tom nagradom.       
      

Od Decembra 2014. godine nova ŠKODA Fabia je startala u Europi. Potpuno nov, emocionalan i karakterno snažan nastup oduševljava. Svojim zaoštrenim dizajnom je omiljeni mali automobil dobio znatno više sportskih obilježja, postao je markantniji i izražajniji nego prethodni model te osvaja svojim odmjerenim proporcijama, kristalastim oblicima i oštrim linijama. Nova ŠKODA Fabia je mlad, svjež mali automobil s karakterom - strastven, moderan i raznovrsno prilagodljiv raznim osobnostima. Kao prvi serijski ŠKODA model nova ŠKODA Fabia pokazuje nove elemente dizajna konceptnog vozila ŠKODA VisionC.

Novi jezik oblika ŠKODA uvjerio je i žiri Red Dot Awards-a. Nova Fabia se morala podvrgnuti detaljnim ispitivanjima 38-ice stručnjaka, među kojima su bili profesori dizajna, dizajneri i stručni novinari iz 25 zemalja. Oni su ocjenjivali dizajn vozila na temelju odabranih kriterija ocjenjivanja kao što su stupanj inovativnosti, funkcionalnost, ergonomija i dugovječnost.  U ukupnu presudu ušle su i ocjene za ekološku podnošljivost te kvalitetu jednostavnosti.

"Nova Fabia je tako dinamična i tako snažnog karaktera kao nikad prije i najemocionalnija je Fabia svih vremena", rekao je glavni dizajner Jozef Kabaň. "Radujemo se što je novi jezik oblika jednako dobro primljen kako kod naših kupaca i tako kod stručnjaka. Nagrada Red Dot Award nas potvrđuje u daljnjem razvoju jezika oblika ŠKODA", rekao je Kabaň.                                  

Pored dizajna nova ŠKODA Fabia postavlja nova mjerila i u područjima tehnike i funkcionalnosti u svom segmentu. Mali automobil osvaja svojim izvanrednim ekološkim vrijednostima i vrhunskom tehnikom iz viših klasa vozila. Tipična za ŠKODU jest velikodušna ponuda prostora - između ostalog s najvećim prtljažnim prostorom u klasi malih automobila - te visok stupanj praktičnosti s do 19 pametnih  'Simply Clever'-rješenja.

Svršena mješavina emocije i funkcionalnosti uvjerljiva je na tržištu: U prva dva mjeseca 2015. godine isporuke vozila Fabia u zapadnoj Europi porasle su za 11,7 posto, a u centralnoj Europi za 32,7 posto.

ŠKODA je nagradu Red Dot Award dobila već po osmi put. Kao prvi model marke nagradom je 2006.godine ovjenčana  ŠKODA Octavia Combi. 2007. godine je prestižnu oznaku kvalitete dobio ŠKODA Roomster, 2008. ŠKODA Fabia druge generacije. 2010. godine su nagradu Red Dot odjednom dobila dva modela: ŠKODA Yeti i ŠKODA Superb Combi. 2013. je uslijedilo osvajanje nagrade za dizajn za kompaktnu limuzinu ŠKODA Rapid, a prošle godine za ŠKODA Rapid Spaceback.