NOVA ŠKODA FABIA stiga u Bosnu i HercegovinuŠKODA AUTO predstavio je redizajniranu ŠKODA FABIJU, a prvi modeli stigli su i u Bosnu i Hercegovinu, čime je žvanično i počela prodaja Nove Fabije u našoj zemlji.

Češki proizvođač automobila uspješni je model u segmentu malih automobila poboljšao svježim dizajnerskim naglascima i mnogobrojnim tehničkim inovacijama. Uz izgled prednjeg i stražnjeg dijela iznova je dizajniran i interijer. Od sada se u vozilo ugrađuju LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla isto kao i dodatni sustavi potpore za vozača. ŠKODA Connect i proširena ponuda 'Simply Clever' detalja zaokružuju doživljaj vožnje.

Modificirani dizajn prednjeg i stražnjeg branika i glavna svjetla i svjetla za maglu novih kontura jamče atraktivnu pojavnu sliku. Po prvi su puta za ŠKODA FABIJU u ponudi LED glavna svjetla kao i LED stražnja svjetla. Ponuda kotača od lakog metala proširena je između ostalog 18-colnim kotačima za kompaktni model. Nanovo dizajnirani kombinirani instrument, nove ukrasne letvice za instrumentnu ploču i dvobojne površine sjedala dodatno su oplemenili unutrašnjost.

U ponudi su dva TSI (1.0 TSI 95 KS i 110 KS) i tri MPI motora (1.0 MPI 60 KS i 75 KS i 1.6 MPI 110 KS).
Po prvi put u modelu FABIA je moguće naručiti prednja i stražnja svjetla u LED izvedbi, kao i ALU točkove veličine 18".

Model FABIA se prvi put pojavio 1999. Od tada je prodato više od 4 miliona komada u svijetu. U Bosni i Hercegovini je prodato nevjerovatnih 18.000 komada što model FABIA čini apsolutnim liderom segmenta i najpopularnijim modelom u ŠKODA prodajnoj gami.

S proširenjem ponude sustava potpore za vozača ŠKODA AUTO još jednom naprednu tehnologiju iz viših klasa donosi u segment malih automobila. Dok potpora pri promjeni voznog traka u vožnji cestama s više traka upozorava na vozila koja se kreću u mrtvom kutu, potpora izlaska iz parkirnog mjesta (Rear Traffic Alert) nadzire događanja iza vozila i upozorava na moguće kolizije kod vožnje unatrag. Osim toga će se ubuduće isporučivati i potpora za duga svjetla.

6,5-inčni zaslon spada u opseg opreme novog infotainment sustava Swing Plus. Pomoću njega moguće je koristiti i funkcije povezivosti kao što su SmartLink+ ili bluetooth veza za smartphone. Od sada se u ŠKODA FABIJI dodatno još proširuje ponuda 'Simply Clever' opcija. Po želji su u stražnjem dijelu vozila na raspolaganju dva USB priključka. Prtljažnik sada opcijski raspolaže dvostranom podnom oblogom. U bočnom pretincu prtljažnika ŠKODA FABIA COMBI nalazi se i LED džepna svjetiljka koju je moguće izvaditi.